• Home
  • /news
  • /H foodstandard στο 3ο Συνέδριο του Economist για τον Αγροδιατροφικό τομέα

H foodstandard στο 3ο Συνέδριο του Economist για τον Αγροδιατροφικό τομέα

 

7 panel

 

Την Παρασκευή, 10 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στη Θεσσσαλονίκη το 3ο Συνέδριο για τον Αγροδιατροφικό Τομέα του Economist, “Third Agricultural Business Summit”.
 

Από τις σημαντικές παρουσιάσεις όλων των ομιλητών και σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Συνεδρίου έγινε σαφές ότι ο τομέας της παραγωγής και  μεταποίησης αγροτικών προϊόντων είναι από τους ταχύτερα και πιο δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα, με ισχυρή παρουσία στην Ευρώπη και αναπτυσσόμενη παρουσία στις ΗΠΑ. Πολλές ελληνικές εταιρείες έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και έχουν καταφέρει να καινοτομήσουν και να διαφοροποιηθούν.
 
Επίσης όπως τονίστηκε, μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια, ο τομέας της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής και  βιομηχανίας μεταποίησης αγροτικών προϊόντων αναμένεται να αυξήσει τη συνεισφορά του στην αύξηση του ΑΕΠ της Ελλάδας. 
 
Η επικράτηση της μεσογειακής διατροφής, η αυξημένη αποτελεσματικότητα καθώς και η δυνατότητα για ανάπτυξη της καινοτομίας είναι μερικοί από τους βασικούς παράγοντες για να μπορέσει η Ελλάδα να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στον τομέα αυτό.
 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της foodstandrad, Στέλιος Δρυς, ήταν ανάμεσα στους ομιλητές του Συνεδρίου και συγκεκριμένα στην θεματική ενότητα “How are we rebranding Greece’s Agribusiness?”
 
Η ομιλία και παρουσίασή του εστιάζεται στην ανάγκη για μια νέα οργανωτική δομή για τους παραγωγούς και στα οφέλη που θα προκύψουν σε παραγωγικό, οικονομικό και αναπτυξιακό επίπεδο για τη χώρα και τα προϊόντα της.
 
 Διαβάστε στον παρακάτω σύνδεσμο την παρουσίαση του κυρίου Στέλιου Δρυ: