Ιωάννα Κελαράκου

Ιωάννα Κελαράκου

Η Ιωάννα Κελαράκου εργάζεται στην Foodstandard από το 2009, στο τμήμα Διαχείρισης Έργων και Διασφάλισης Ποιότητας και από το 2013 στο υποκατάστημα της εταιρείας Foodstandard στην Καλαμάτα.
Στις αρμοδιότητές της, εντάσσεται η υλοποίηση και παρακολούθηση των Συστημάτων Ποιότητας στον πρωτογενή τομέα (AGRO 2.1 & 2.2, GLOBALGAP), η ενημέρωση των παραγωγών για τις υποχρεώσεις τους, ως μέλη των Ομάδων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και η επικαιροποίηση των μελών των Οργανώσεων Παραγωγών (Ο.Π.) και Ομάδων Παραγωγών (Ομ.Π) , κυρίως για τον Νομό Μεσσηνίας.

Ασχολείται επίσης με την μελέτη, σύνταξη και εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης της Ποιότητας και Ασφάλειας των Τροφίμων (ISO 22000:2005 , ISO 9001:2015, IFS, BRC κά) , με την Ιχνηλασιμότητα στον τομέα των τροφίμων (ISO 22005:2007) καθώς και με Συστήματα διαχείρισης της Ασφάλειας των πληροφοριών (ISO 27001:2013).

Ασχολείται με την συγγραφή και εκπόνηση Επιχειρησιακών προγραμμάτων στον τομέα των οπωροκηπευτικών καθώς και με άλλα Ευρωπαϊκά  προγράμματα .
Είναι απόφοιτη της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πελοποννήσου, με ειδίκευση στην Τεχνολογία Γεωργικών Προιόντων και συγκεκριμένα στην Ιχνηλασιμότητα ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς.

Πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Foodstandard, εργάστηκε ως υπεύθυνη λειτουργίας του χημικού εργαστηρίου του εργοστασίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, πραγματοποιώντας χημικές αναλύσεις σε ελαιόλαδο και επιτραπέζιες ελιές.

Επίσης, είχε εργαστεί στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στην Δακοκτονία.

Μιλά Αγγλικά.

 

1460639054_email  kelarakou@foodstandard.gr