Οι άνθρωποι μας

Η δύναμή μας είναι οι άνθρωποί μας!

Η ομάδα μας αποτελείται από καταξιωμένα στελέχη της αγοράς αλλά και νεότερους, δυναμικούς και φιλόδοξους ανθρώπους με όρεξη για δουλειά. Οι άνθρωποί μας μοιράζονται την κοινή μας δέσμευση για υπηρεσίες ποιότητας προς τους πελάτες μας, το ίδιο πάθος για δημιουργικότητα και την αγάπη για τη δουλειά μας.

Σήμερα, η foodstandard απασχολεί σε μόνιμη βάση 25 στελέχη και συγχρόνως αντλεί από την αγορά, ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών, τους καλύτερους εξειδικευμένους συνεργάτες.

 

Key People

 • Στέλιος Δρυς
  Στέλιος Δρυς
  Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος
 • Ελίνα Βιδάλη
  Ελίνα Βιδάλη
  Τμήμα Διαχείρισης Έργων & Διασφάλιση Ποιότητας
 • Άρης Παναγιωτόπουλος
  Άρης Παναγιωτόπουλος
  Τμήμα Διαχείρισης Έργων & Διασφάλιση Ποιότητας
 • Ιωάννα Κελαράκου
  Ιωάννα Κελαράκου
  Τμήμα Διαχείρισης Έργων & Διασφάλιση Ποιότητας
 • Ελένη Μαγκλάρα
  Ελένη Μαγκλάρα
  Τμήμα Διαχείρισης Έργων & Διασφάλιση Ποιότητας
 • Αναστασία Αθανασιάδου
  Αναστασία Αθανασιάδου
  Τμήμα Διαχείρισης Έργων & Διασφάλιση Ποιότητας
 • Ηλίας Μπάστας
  Ηλίας Μπάστας
  Τμήμα Διαχείρισης Έργων & Διασφάλιση Ποιότητας
 • Αλέξανδρος Παναγάκος
  Αλέξανδρος Παναγάκος
  Τμήμα Διαχείρισης Έργων & Διασφάλιση Ποιότητας
 • Εύη Καπλάνη
  Εύη Καπλάνη
  Τμήμα Διαχείρισης Έργων & Διασφάλιση Ποιότητας
 • Εμμανουέλα Μυλωνάκη
  Εμμανουέλα Μυλωνάκη
  Τμήμα Διαχείρισης Έργων & Διασφάλιση Ποιότητας
Στέλιος Δρυς
Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος

Ο Στέλιος Δρυς είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της foodstandard την οποία και ίδρυσε το 2002.
Απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, οραματίστηκε από νωρίς μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών σε όλο το φάσμα της αγροδιατροφικής αλυσίδας με τους επαγγελματίες γεωπόνους σε πραγματικό ρόλο συμβούλου. Μετά από 25 χρόνια επαγγελματικής σταδιοδρομίας σε διευθυντικές θέσεις στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του χώρου όπως η Rhone Poulenc Agro Hellas και η Aventis Crop Science, η ευκαιρία να γίνει το όραμα πράξη δόθηκε το 2001 με τη συμμετοχή του στο FOOD GROUP, μια ευρύτερη σύμπραξη των σημαντικότερων επιχειρηματιών του κλάδου.
Η εξέλιξη της foodstandard στα επόμενα 12 χρόνια δικαίωσε την αρχική επιλογή. Σήμερα, είναι υπερήφανος που η αρχική εταιρεία των 4 ατόμων απασχολεί περισσότερους από 25 επαγγελματίες του χώρου που διαχειρίζονται το 40% του κλάδου και αξιοποιούν με μετρήσιμα αποτελέσματα και παραδοτέα τους κοινοτικούς πόρους στο ανώτατο επίπεδο προς όφελος της ελληνικής αγροτικής παραγωγής.
Δραστηριοποιείται ενεργά και συμβουλευτικά σε πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την ανάπτυξη και εξωστρέφεια του ελληνικού αγροδιατροφικού κλάδου. Είναι Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ελληνο-ιταλικού Επιμ/ρίου. Επιπλέον, συμμετείχε στη δημιουργία του Συνδέσμου Συσκευαστικών Επιχειρήσεων Φρέσκων Φρούτων & Λαχανικών (ΣΣΕΦΦ) το 2005 αναλαμβάνοντας καθήκοντα Γενικού Διευθυντή για την πρώτη τριετία.
Eίναι Πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών απ΄ όπου πήρε και τον μεταπτυχιακό του τίτλο στην Περιβαλλοντική Διαχείριση και Προστασία των Εδαφών. Επιπλέον έχει σπουδάσει Quality Assurance Management στη Λυών και διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στο Marketing από το Ελληνικό Κέντρο Παραγωγικότητας (ΕΛΚΕΠΑ).
Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι πατέρας δύο παιδιών, του Ιάσωνα και της Λυδίας.

1460639054_email  dris@foodstandard.gr

Ελίνα Βιδάλη
Τμήμα Διαχείρισης Έργων & Διασφάλιση Ποιότητας

Η Ελένη Βιδάλη είναι γεωπόνος πτυχιούχος του τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής με ειδικότητα στη Διαχείριση Υδατικών Πόρων και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Msc “Διαχείριση Περιβάλλοντος” του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων και ημερίδων σε θέματα πιστοποίησης συστημάτων στο γεωργικό και μη τομέα δίνοντας της τα κατάλληλα εφόδια για την εφαρμογή, υλοποίηση και παρακολούθηση των συστημάτων ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, περιβαλλοντικών προτύπων αλλά και συστημάτων υπηρεσιών επικοινωνίας, διαχειριστικής επάρκειας και υπηρεσιών μάθησης μη τυπικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Στην επαγγελματική της πορεία έχει ασχοληθεί με την υλοποίηση προγραμμάτων για τη στήριξη των τομέων του ελαιολάδου και των επιτραπέζιων ελιών, στον συντονισμό και στην κατάθεση προγραμμάτων στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα- Καινοτομία, με τη σύνταξη φακέλων καταχώρησης προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ, με την αναγνώριση ομάδων και οργανώσεων παραγωγών αλλά και με την αναγνώριση Διεπαγγελματικών Οργανώσεων.

 Έχει συμμετάσχει σε δημόσια έργα προμηθειών υλικών ύδρευσης, άρδευσης, βιολογικών καθαρισμών και βιοαερίου.

 Μιλάει αγγλικά και ιταλικά.

1460639054_email  vidali@foodstandard.gr

Άρης Παναγιωτόπουλος
Τμήμα Διαχείρισης Έργων & Διασφάλιση Ποιότητας

Ο Άρης Παναγιωτόπουλος εντάχθηκε πρόσφατα στο δυναμικό της foodstandard, στο τμήμα Διαχείρησης Έργων και Διασφάλισης Ποιότητας.

Ασχολείται με την εφαρμογή, υλοποίηση και παρακολούθηση Συστημάτων Ποιότητας & Ασφάλειας Τροφίμων για Αγροτικούς Συνεταιρισμούς (Α.Σ.) και Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (Ένωση Αγροτών Συνεταιρισμένων Καβάλας, τον ΑΣ Καλαμάτας, την ΕΑΣ Ηλείας – Ολυμπίας, τον ΑΣ Στέρνας, τον ΑΣ Λιθινών, τον ΑΣ Πεύκων, τον ΑΣΕΣ ΣΗτείας, τον ΑΣ Κουτσουρά, την ΕΑΑΣ Πατρών, τον ΑΣ Γαργαλιάνων, τον ΑΣ Ζάκρου κ.α.)

Κατά τη διάρκεια της πρακτικής του άσκησης εργάστηκε για το διατμηματικό ερευνητικό πρόγραμμα του εργαστηρίου Φαρμακολογίας, της Φαρμακευτικής Σχολής του  Πανεπιστημίου Αθηνών & Εργαστηρίου Χημείας Γ.Π.Α., στο τμήμα Περιβάλλοντος & Πρασίνου Δήμου Βριλησσίων, σε παραγωγή μανιταριών στην περιοχή της Εύβοιας καθώς και σε πρότυπη υδροπονική καλλιέργεια ντομάτας.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδικότητα στο τμήμα Δενδροκομίας-Αμπελουργίας.

Μιλά Αγγλικά.

 

1460639054_email  panagiotopoulos@foodstandard.gr

Ιωάννα Κελαράκου
Τμήμα Διαχείρισης Έργων & Διασφάλιση Ποιότητας

Η Ιωάννα Κελαράκου εργάζεται στην Foodstandard από το 2009, στο τμήμα Διαχείρισης Έργων και Διασφάλισης Ποιότητας και από το 2013 στο υποκατάστημα της εταιρείας Foodstandard στην Καλαμάτα.
Στις αρμοδιότητές της, εντάσσεται η υλοποίηση και παρακολούθηση των Συστημάτων Ποιότητας στον πρωτογενή τομέα (AGRO 2.1 & 2.2, GLOBALGAP), η ενημέρωση των παραγωγών για τις υποχρεώσεις τους, ως μέλη των Ομάδων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και η επικαιροποίηση των μελών των Οργανώσεων Παραγωγών (Ο.Π.) και Ομάδων Παραγωγών (Ομ.Π) , κυρίως για τον Νομό Μεσσηνίας.

Ασχολείται επίσης με την μελέτη, σύνταξη και εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης της Ποιότητας και Ασφάλειας των Τροφίμων (ISO 22000:2005 , ISO 9001:2015, IFS, BRC κά) , με την Ιχνηλασιμότητα στον τομέα των τροφίμων (ISO 22005:2007) καθώς και με Συστήματα διαχείρισης της Ασφάλειας των πληροφοριών (ISO 27001:2013).

Ασχολείται με την συγγραφή και εκπόνηση Επιχειρησιακών προγραμμάτων στον τομέα των οπωροκηπευτικών καθώς και με άλλα Ευρωπαϊκά  προγράμματα .
Είναι απόφοιτη της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πελοποννήσου, με ειδίκευση στην Τεχνολογία Γεωργικών Προιόντων και συγκεκριμένα στην Ιχνηλασιμότητα ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς.

Πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Foodstandard, εργάστηκε ως υπεύθυνη λειτουργίας του χημικού εργαστηρίου του εργοστασίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, πραγματοποιώντας χημικές αναλύσεις σε ελαιόλαδο και επιτραπέζιες ελιές.

Επίσης, είχε εργαστεί στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στην Δακοκτονία.

Μιλά Αγγλικά.

 

1460639054_email  kelarakou@foodstandard.gr

Ελένη Μαγκλάρα
Τμήμα Διαχείρισης Έργων & Διασφάλιση Ποιότητας

Η Ελένη Μαγκλάρα δραστηριοποιείται στον αγροδιατροφικό τομέα από το 2007 έχοντας απασχοληθεί στην βιομηχανία τροφίμων (ΚΥΚΝΟΣ Ελληνική Εταιρία Κονσερβών ΑΕ), στα φυτικά καλλυντικά (APIVITA AEBE), σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (BIG SOLAR SA), στους ελέγχους κοινοτικών-οικονομικών ενισχύσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), στις εκτιμήσεις ζημιών (ΕΛΓΑ) και σε ελέγχους βιολογικών πιστοποιήσεων (IRIS Χατζηδάκη & ΣΙΑ ΕΕ) . Είναι πτυχιούχος του τμήματος “Επιστήμη φυτικής παραγωγής – Ειδικότητας γεωργία & βελτίωση φυτών” και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος “Επιστήμη και σύγχρονα συστήματα φυτικής παραγωγής, φυτοπροστασίας και αρχιτεκτονικής τοπίου” του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλάει αγγλικά και έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και ημερίδων.

Εντάχθηκε στο δυναμικό της foodstandard στο τμήμα Διαχείρισης Έργων & Διασφάλισης Ποιότητας το 2017 και ειδικεύεται στην σύνταξη, υποβολή και παρακολούθηση Επενδυτικών Σχεδίων.

Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό προγραμμάτων του ΠΑΑ 2014-2020 όπως στην Δράση 4.2.1 “Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με τελικό προϊόν εντός του Παραρτήματος I της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γεωργικό προϊόν), στην Δράση 4.1.1 “Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης”, σε προγράμματα LEADER καθώς συμμετέχει και στην υλοποίηση των προγραμμάτων των Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων (ΟΕΦ) στο πλαίσιο Κοινοτικών Κανονισμών.

1460639054_email  maglara@foodstandard.gr

Αναστασία Αθανασιάδου
Τμήμα Διαχείρισης Έργων & Διασφάλιση Ποιότητας

Η Αναστασία Αθανασιάδου είναι απόφοιτη γεωπόνος Φυτικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακή ειδίκευση στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον κλάδο της Επιχειρηματικότητας & της Συμβουλευτικής στην Αγροτική Ανάπτυξη.

Συμμετέχει στην υλοποίηση προγραμμάτων για τη στήριξη των τομέων του ελαιολάδου και των επιτραπέζιων ελιών καθώς και με μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο παρελθόν έχει εργασθεί σε διεθνές έργο κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου και συγκεκριμένα στο τμήμα αποζημιώσεων αγροτικών τεμαχίων, στον τομέα διεξαγωγής αδειών λειτουργίας γεωργικών εγκαταστάσεων και σύνταξης μελετών περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων.

Κατά την ολοκλήρωση των ακαδημαϊκών της υποχρεώσεων πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας.

Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.

1460639054_email  athanasiadou@foodstandard.gr

Ηλίας Μπάστας
Τμήμα Διαχείρισης Έργων & Διασφάλιση Ποιότητας

Ο Ηλίας Μπάστας ανήκει στο δυναμικό της foodstandard, στο τμήμα Διαχείρισης Έργων και Διασφάλισης Ποιότητας.

Ασχολείται με την εφαρμογή, υλοποίηση και παρακολούθηση Συστημάτων Ποιότητας & Ασφάλειας Τροφίμων καθώς και με τη σύνταξη Επενδυτικών Σχεδίων και Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων & Γεωργικής Μηχανικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών , με ειδικότητα Εδαφολογίας & Γεωργικής Χημείας.

Έχει ασχοληθεί στο παρελθόν κατά τη διάρκεια της πρακτικής του άσκησης με φυσικοχημικές αναλύσεις εδαφικού και φυτικού ιστού στο Εργ. Εδαφολογίας & Γεωργικής Χημείας του ΓΠΑ, σε κατάστημα με αγροεφόδια, καθώς επίσης έχει εργαστεί πάνω στην καλλιέργεια της Αραχίδας σε αγροτεμάχια στον Ν.Ηλείας.

Μιλάει Αγγλικά.

 

1460639054_email  bastas@foodstandard.gr

Αλέξανδρος Παναγάκος
Τμήμα Διαχείρισης Έργων & Διασφάλιση Ποιότητας

Ο Αλέξανδρος Παναγάκος εργάζεται στο υποκατάστημα της εταιρείας Foodstandard στους Μολάους Λακωνίας, από το 2018.
Είναι στο τμήμα διαχείρισης έργων και διασφάλισης ποιότητας.
Στις αρμοδιότητές του εντάσσεται η υλοποίηση και παρακολούθηση των Συστημάτων Ποιότητας στον πρωτογενή τομέα (AGRO 2.1 & 2.2/3) για την περιοχή της Λακωνίας.

Eίναι απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση Οπωροκηπευτικών και Αμπέλου.

Πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Foodstandard, ασχολούνταν ο ίδιος με την καλλιέργεια της ελιάς σε ιδιόκτητους ελαιώνες.
Επιπλέον, έκανε την πρακτική του στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κροκεών.

1460639054_email  panagakos@foodstandard.gr

Εύη Καπλάνη
Τμήμα Διαχείρισης Έργων & Διασφάλιση Ποιότητας

Η Εύη Καπλάνη εντάχθηκε πρόσφατα στο δυναμικό της εταιρείας και εργάζεται στο υποκατάστημα στους Μολάους Λακωνίας. Βρίσκεται  στο Τμήμα Διαχείρισης Έργων και Διασφάλισης Ποιότητας και ασχολείται με την εφαρμογή των Συστημάτων Ποιότητας.

Είναι απόφοιτη της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση Οπωροκηπευτικών και Αμπέλου. Έχει μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Επιχειρηματικές Δραστηριότητες του Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με ειδικότητα τις εξαγωγές τροφίμων και ποτών.

Πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Foodstandard, εργάστηκε ως χημικός αναλυτής στο εργαστήριο του εργοστασίου εξαγωγικής εταιρείας. Επίσης, είχε εργαστεί στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας στη Δακοκτονία.

Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.

1460639054_email  kaplani@foodstandard.gr

Εμμανουέλα Μυλωνάκη
Τμήμα Διαχείρισης Έργων & Διασφάλιση Ποιότητας

Η Εμμανουέλα Μυλωνάκη έχει πτυχίο τεχνολογίας γεωπονίας τμήμα φυτικής παραγωγής.

Απο το 2006 έως και σήμερα ασχολείται με την ανάπτυξη και εφαρμογή συστημάτων ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων (πρότυπα ISO), την ανάπτυξη, εφαρμογή και πιστοποίηση συστημάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης (προτυπα AGRO 2.1 & AGRO 2.2, GLOBALGAP) σε ελαιοπαραγωγούς και παραγωγούς κηπευτικών.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ασχολείται επιπλέον με τα προγράμματα ΟΕΦ στον τομέα του ελαιολάδου και των επιτραπέζιων ελιών.

Μιλάει αγγλικά.

 
You must do the things you think you cannot do

Eleanor Roosevelt