Οι άνθρωποι μας

Η δύναμή μας είναι οι άνθρωποί μας!

Η ομάδα μας αποτελείται από καταξιωμένα στελέχη της αγοράς αλλά και νεότερους, δυναμικούς και φιλόδοξους ανθρώπους με όρεξη για δουλειά. Οι άνθρωποί μας μοιράζονται την κοινή μας δέσμευση για υπηρεσίες ποιότητας προς τους πελάτες μας, το ίδιο πάθος για δημιουργικότητα και την αγάπη για τη δουλειά μας.

Σήμερα, η foodstandard απασχολεί σε μόνιμη βάση 25 στελέχη και συγχρόνως αντλεί από την αγορά, ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών, τους καλύτερους εξειδικευμένους συνεργάτες.

 

Key People

 • Στέλιος Δρυς
  Στέλιος Δρυς
  Διευθύνων Σύμβουλος
 • Βαρβάρα Αβαγιαννέλη
  Βαρβάρα Αβαγιαννέλη
  Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια
 • Ελίνα Βιδάλη
  Ελίνα Βιδάλη
  Τμήμα Διαχείρισης Έργων & Διασφάλιση Ποιότητας
 • Άρης Παναγιωτόπουλος
  Άρης Παναγιωτόπουλος
  Τμήμα Διαχείρισης Έργων & Διασφάλιση Ποιότητας
 • Δήμητρα Αγγέλου
  Δήμητρα Αγγέλου
  Τμήμα Διαχείρισης Έργων & Διασφάλιση Ποιότητας
 • Χρύσα Παπαδοπούλου
  Χρύσα Παπαδοπούλου
  Τμήμα Οικονομικών & Προσωπικού
 • Ιωάννα Κελαράκου
  Ιωάννα Κελαράκου
  Τμήμα Διαχείρισης Έργων & Διασφάλιση Ποιότητας
Στέλιος Δρυς
Διευθύνων Σύμβουλος

Ο Στέλιος Δρυς είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της foodstandard την οποία και ίδρυσε το 2002.
Απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, οραματίστηκε από νωρίς μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών σε όλο το φάσμα της αγροδιατροφικής αλυσίδας με τους επαγγελματίες γεωπόνους σε πραγματικό ρόλο συμβούλου. Μετά από 25 χρόνια επαγγελματικής σταδιοδρομίας σε διευθυντικές θέσεις στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του χώρου όπως η Rhone Poulenc Agro Hellas και η Aventis Crop Science, η ευκαιρία να γίνει το όραμα πράξη δόθηκε το 2001 με τη συμμετοχή του στο FOOD GROUP, μια ευρύτερη σύμπραξη των σημαντικότερων επιχειρηματιών του κλάδου.
Η εξέλιξη της foodstandard στα επόμενα 12 χρόνια δικαίωσε την αρχική επιλογή. Σήμερα, είναι υπερήφανος που η αρχική εταιρεία των 4 ατόμων απασχολεί περισσότερους από 25 επαγγελματίες του χώρου που διαχειρίζονται το 40% του κλάδου και αξιοποιούν με μετρήσιμα αποτελέσματα και παραδοτέα τους κοινοτικούς πόρους στο ανώτατο επίπεδο προς όφελος της ελληνικής αγροτικής παραγωγής.
Δραστηριοποιείται ενεργά και συμβουλευτικά σε πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την ανάπτυξη και εξωστρέφεια του ελληνικού αγροδιατροφικού κλάδου. Είναι Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ελληνο-ιταλικού Επιμ/ρίου και μέλος του ΔΣ της διαφημιστικής εταιρείας The Newtons. Επιπλέον, συμμετείχε στη δημιουργία του Συνδέσμου Συσκευαστικών Επιχειρήσεων Φρέσκων Φρούτων & Λαχανικών (ΣΣΕΦΦ) το 2005 αναλαμβάνοντας καθήκοντα Γενικού Διευθυντή για την πρώτη τριετία.
Eίναι Πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών απ΄ όπου πήρε και τον μεταπτυχιακό του τίτλο στην Περιβαλλοντική Διαχείριση και Προστασία των Εδαφών. Επιπλέον έχει σπουδάσει Quality Assurance Management στη Λυών και διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στο Marketing από το Ελληνικό Κέντρο Παραγωγικότητας (ΕΛΚΕΠΑ).
Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι πατέρας δύο παιδιών, του Ιάσωνα και της Λυδίας.

1460639054_email  dris@foodstandard.gr

Βαρβάρα Αβαγιαννέλη
Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια

Η Βαρβάρα Αβαγιαννέλη δραστηριοποιείται στον αγροδιατροφικό τομέα από το 2002. Εντάχθηκε στο δυναμικό της foodstandard το 2007 και είναι υπεύθυνη του Τμήματος Διαχείρισης Έργων και Διασφάλισης Ποιότητας με αντικείμενο την παροχή συμβουλευτικών και μελετητικών υπηρεσιών.
Εξειδικεύεται στο σχεδιασμό, υποβολή, παρακολούθηση και υλοποίηση έργων, επιχειρησιακών σχεδίων, αναπτυξιακών, επενδυτικών και προγραμμάτων προώθησης επιχειρήσεων, οργανισμών και προσώπων. Επιπλέον, διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη και εφαρμογή συστημάτων ποιότητας, διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων, ιχνηλασιμότητας, ασφάλειας πληροφοριών και στην εκπόνηση μελετών ΠΟΠ, ΠΓΕ.
Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό προγραμμάτων και έργων που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης, Κοινοτικών Κανονισμών (Καν. 2080/05, 867/08), Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της υπαίθρου (μέτρα 4.3Β, 1.6, 2.1.6, 2.2.4, 7.3, 4.9 και 5.5) και Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου.
Έχει αναλάβει τη διαχείριση και υλοποίηση έργων για την Πανελλήνια Ένωση μεταποιητών, τυποποιητών, εξαγωγέων επιτραπέζιων ελιών (ΠΕΜΕΤΕ) και την Εθνική Διεπαγγελματική Ελαιολάδου και Ελιάς (ΕΔΟΕΕ) με σκοπό την αναβάθμιση του χάρτη των ΠΟΠ ελαιοκομικών προϊόντων. Παράλληλα, στα βασικά της καθήκοντα εντάσσεται ο σχεδιασμός και παρακολούθηση έργων για τις μεγαλύτερες ελαιοκομικές Ενώσεις (Ε.Α.Σ Μεσσηνίας, Ε.Α.Σ Λέσβου, Ε.Α.Σ Καβάλας, Ε.Α.Σ Κορινθίας, Ε.Α.Σ Αγρινίου) και επιχειρήσεις (Agrovim, Intercom, Bretas, Deas).
Είναι μέλος της ομάδας υλοποίησης του project του Δήμου Αθηναίων “Sustainable Food in Urban Communities” στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ανταλλαγής γνώσεων και εκμάθησης URBACT II που έχει στόχο τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη. Αντίστοιχα συμμετέχει στο έργο του VERTIGEEN από το 7o Πρόγραμμα Πλαίσιο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της ΕΕ. Απευθύνεται στους ευρωπαϊους μικρομεσαίους  ελαιοπαραγωγούς και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής αγοράς ελαιολάδου με τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου Verticillium και της μείωσης των επιπτώσεών της.
Πριν ενταχθεί στο δυναμικό της foodstandard εργάστηκε ως Γεωπόνος – Εκτιμητής στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) και τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.). Παράλληλα, έχει εργαστεί στην Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και ημερίδων σε θέματα διασφάλισης ποιότητας στη γεωργία, διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων και διαχείρισης έργων (IPMA).
Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα στην Ανθοκομία και Αρχιτεκτονική Τοπίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (M.Sc.) στην «Αμπελουργία – Οινολογία» από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Φυτικής Παραγωγής και Επιστήμης & Τεχνολογίας Tροφίμων.
Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά.

1460638740_emailavagianneli@foodstandard.gr

Ελίνα Βιδάλη
Τμήμα Διαχείρισης Έργων & Διασφάλιση Ποιότητας

Η Ελίνα Βιδάλη εντάχθηκε πρόσφατα στο δυναμικό της foodstandard, στο τμήμα Διαχείρισης  Έργων & Διασφάλισης Ποιότητας.

Ασχολείται με την εφαρμογή, υλοποίηση και παρακολούθηση Συστημάτων Ποιότητας & Ασφάλειας Τροφίμων για Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ Κιάτου, ΕΑΣ Κορινθίας ΕΑΣ ΑΕ, ΕΑΣ Πατρών, ΕΝ ΣΥΝ Ηλείας Ολυμπίας ΑΕΣ ΑΕ, ΑΣ “Ένωση Αγρινίου, ΕΑΣ Καβάλας κ.α.).

Πριν την ένταξή της στην foodstandard εργάστηκε σε εμπορική εταιρεία με αντικείμενο εργασιών την εισαγωγή και εμπορία προϊόντων ύδρευσης- αποχέτευσης – αερίου για χρήση τους σε δημόσια και ιδιωτικά έργα. Στελέχωσε το εμπορικό και τεχνικό τμήμα, ενώ ασχολήθηκε κυρίως με έργα πρασίνου και έργα περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια της πρακτικής της εξάσκησης απασχολήθηκε στο Δήμο Ρεθύμνης σε πρόγραμμα δακοκτονίας.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδικότητα στη Διαχείριση Υδατικών Πόρων. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Msc “Διαχείριση Περιβάλλοντος”, από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μιλά Αγγλικά και Ιταλικά.

1460639054_email  vidali@foodstandard.gr

Άρης Παναγιωτόπουλος
Τμήμα Διαχείρισης Έργων & Διασφάλιση Ποιότητας

Ο Άρης Παναγιωτόπουλος εντάχθηκε πρόσφατα στο δυναμικό της foodstandard, στο τμήμα Διαχείρησης Έργων και Διασφάλισης Ποιότητας.

Ασχολείται με την εφαρμογή, υλοποίηση και παρακολούθηση Συστημάτων Ποιότητας & Ασφάλειας Τροφίμων για Αγροτικούς Συνεταιρισμούς (Α.Σ.) και Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (Ένωση Αγροτών Συνεταιρισμένων Καβάλας, τον ΑΣ Καλαμάτας, την ΕΑΣ Ηλείας – Ολυμπίας, τον ΑΣ Στέρνας, τον ΑΣ Λιθινών, τον ΑΣ Πεύκων, τον ΑΣΕΣ ΣΗτείας, τον ΑΣ Κουτσουρά, την ΕΑΑΣ Πατρών, τον ΑΣ Γαργαλιάνων, τον ΑΣ Ζάκρου κ.α.)

Κατά τη διάρκεια της πρακτικής του άσκησης εργάστηκε για το διατμηματικό ερευνητικό πρόγραμμα του εργαστηρίου Φαρμακολογίας, της Φαρμακευτικής Σχολής του  Πανεπιστημίου Αθηνών & Εργαστηρίου Χημείας Γ.Π.Α., στο τμήμα Περιβάλλοντος & Πρασίνου Δήμου Βριλησσίων, σε παραγωγή μανιταριών στην περιοχή της Εύβοιας καθώς και σε πρότυπη υδροπονική καλλιέργεια ντομάτας.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδικότητα στο τμήμα Δενδροκομίας-Αμπελουργίας.

Μιλά Αγγλικά.

 

1460639054_email  panagiotopoulos@foodstandard.gr

Δήμητρα Αγγέλου
Τμήμα Διαχείρισης Έργων & Διασφάλιση Ποιότητας

Η Αγγέλου Δήμητρα ξεκίνησε να εργάζεται στην Foodstandard το 2006, εκτελώντας την πρακτική της άσκηση ως τελειόφοιτος τεχνολόγος γεωπόνος του τμήματος Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων του Tεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρυμάτος Φλώρινας.
Από το 2007, εργάζεται στο Τμήμα Πιστοποίησης και παράλληλα προσφέρει υπηρεσίες διοικητικής υποστήριξης.
Συμμετέχει στην παρακολούθηση και την υλοποίηση των Συστημάτων Ποιότητας στον πρωτογενή τομέα (AGRO, GLOBALGAP), καθώς και την ενημέρωση των παραγωγών σχετικά με τις υποχρεώσεις τους ως μέλη των Ομάδων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (εκπαιδεύσεις παραγωγών πάνω στις ορθές γεωργικές πρακτικές, καταγραφές τετραδίων, οργάνωση και έλεγχο αποθηκών σύμφωνα με τα πρότυπα κ.α).
Έχει την ευθύνη για την επικαιροποίηση των λιστών των ομάδων παραγωγών μεγάλων πελατών της εταιρείας (ΕΑΣ Καβάλας, ΕΑΣ Αγρινίου, ΕΑΣ Κορινθίας, ΕΑΣ Αμφισσας, ομάδες παραγωγών των επιχειρήσεων της ΠΕΜΕΤΕ), καθώς και άλλων ομάδων παραγωγών σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, είναι υπεύθυνη για την αποστολή και την ενημέρωση των λιστών των ομάδων παραγωγών ελιάς και σιταριού για το ποιοτικό παρακράτημα, στην βάση του ΟΠΕΚΕΠΕ και στον ΕΛΓΟ Δήμητρα.

 

1460639054_email  agelou@foodstandard.gr

Χρύσα Παπαδοπούλου
Τμήμα Οικονομικών & Προσωπικού

Η Χρύσα Παπαδοπούλου εργάζεται στη foodstandard από το 2009, στο Τμήμα Οικονομικών & Προσωπικού με ειδίκευση στη Μηχανογραφημένη Λογιστική Βιβλίων Γ’ κατηγορίας, με την εφαρμογή του Ελληνικού Γενικού Λογιστικού Σχεδίου.

Στη foodstandard, παρακολουθεί και καταχωρεί λογιστικά τις καθημερινές συναλλαγές της εταιρίας με τους προμηθευτές και τους πελάτες της. Είναι επίσης υπεύθυνη για τη σωστή και πλήρη αρχειοθέτηση του λογιστηρίου της εταιρίας και γενικότερα παρέχει οποιουδήποτε είδους βοήθεια χρειάζεται ώστε να υπάρχει ομαλή λειτουργία του λογιστηρίου.
Στο παρελθόν, έχει εργαστεί ως ανεξάρτητη συνεργάτης σε λογιστικό γραφείο με αρμοδιότητες την ενημέρωση των βιβλίων εσόδων-εξόδων και την υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ (τηρουμένων Β’ Κατηγορίας Βιβλίων).
Κατά τη διάρκεια της πρακτικής της άσκησης, εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα (υποκατάστημα Κύμης Εύβοιας), στο Τμήμα Συναλλαγών όπου και απέκτησε εμπειρία στο Τραπεζικό Σύστημα Διαχείρισης Πελατών (ΣΥ.ΔΙ.ΠΕΛ.) – Customer Relationship Manager (CRM).
Είναι κάτοχος αδείας ασκήσεως επαγγέλματος Λογιστή – Φοροτεχνικού Β’ τάξης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και πτυχιούχος του Τμήματος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού & Πληροφοριακών Συστημάτων της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας, του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πατρών με κατεύθυνση στη Χρηματοικονομική & Λογιστική Ανάλυση.
Έχει παρακολουθήσει το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα “Μηχανογραφημένη Λογιστική – ΕΛΓΣ – Εγκατάσταση & Παραμετροποίηση Λογιστικών Προγραμμάτων”. Επιπλέον, συνεχίζει την εκπαίδευσή της με επιμορφωτικά σεμινάρια κλεισίματος ισολογισμού και διανομής κερδών, συμπλήρωσης φορολογικών δηλώσεων και ΦΠΑ, καθώς και μηχανογράφηση εργατικών, στο Κέντρο Λογιστικών Εφαρμογών (ΚΕΛΕ).
Μιλά Αγγλικά.

 

1460639054_email  papadopoulou@foodstandard.gr

Ιωάννα Κελαράκου
Τμήμα Διαχείρισης Έργων & Διασφάλιση Ποιότητας

Η Ιωάννα Κελαράκου εργάζεται στην Foodstandard από το 2009, στο τμήμα Διαχείρισης Έργων και Διασφάλισης Ποιότητας και
από το 2013 στο υποκατάστημα της εταιρείας Foodstandard στην Καλαμάτα.
Στις αρμοδιότητές της, εντάσσεται η υλοποίηση και παρακολούθηση των Συστημάτων Ποιότητας στον πρωτογενή τομέα (AGRO 2.1 & 2.2, GLOBALGAP), η ενημέρωση των παραγωγών για τις υποχρεώσεις τους, ως μέλη των Ομάδων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και η επικαιροποίηση των λιστών των Ομάδων Παραγωγών, κυρίως για τον Νομό Μεσσηνίας.
Ασχολείται επίσης με την μελέτη σύνταξη και εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης της Ποιότητας και Ασφάλειας των Τροφίμων (ISO 22000:2005 , ISO 9001:2015, IFS, BRC κά) καθώς και με την Ιχνηλασιμότητα στον τομέα των τροφίμων (ISO 22005:2007).
Είναι απόφοιτη της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πελοποννήσου, με ειδίκευση στην Τεχνολογία Γεωργικών Προιόντων και συγκεκριμένα στην Ιχνηλασιμότητα ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς.
Επιπλέον, συνεχίζει τις σπουδές της στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πελοποννήσου.
Πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Foodstandard, εργάστηκε ως υπεύθυνη λειτουργίας του χημικού εργαστηρίου του εργοστασίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, πραγματοποιώντας χημικές αναλύσεις σε ελαιόλαδο και επιτραπέζιες ελιές.
Επίσης, είχε εργαστεί στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στην Δακοκτονία.
Μιλά Αγγλικά.

 

1460639054_email  kelarakou@foodstandard.gr

 
You must do the things you think you cannot do

Eleanor Roosevelt

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!