Ημερίδα στην Καλαμάτα, Οκτώβριος 2019

Ημερίδα με θέμα: Ελαιόλαδο Καλαμάτας: Νέες τάσεις στην ολοκληρωμένη καταπολέμηση εχθρών και ασθενειών των ελαιόδενδρων την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019, ώρα 11.30-14.30 στην Aίθουσα Αλέξανδρος Κουμουνδούρος, Διοικητήριο Καλαμάτας

Οι ασθένειες που προκαλούν σημαντικές ζημίες στην ελαιοκαλλιέργεια της Μεσσηνίας και της χώρας και οι προτεινόμενες λύσεις θα βρεθούν στο επίκεντρο της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου και ώρα 11:30 στο Αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» της Καλαμάτας με τη συμμετοχή των ΔΑΟΚ Μεσσηνίας & ΔΑΟΚ  Τριφυλίας και της εταιρείας Foodstandard ΑΕ, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, κ. Στάθης Αναστασόπουλος και θεσμικοί εκπρόσωποι του Αγροτικού Τομέα.

Στην ημερίδα, η οποία έχει τίτλο: “Ελαιόλαδο Καλαμάτας: Νέες τάσεις στην ολοκληρωμένη καταπολέμηση εχθρών και ασθενειών των ελαιόδενδρων, θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις από τους Καθηγητές του ΓΠΑ κκ Δημήτριο Τσιτσιγιάννη, Αναπληρωτή Καθηγητή Φυτοπαθολογίας & Διευθυντή Τομέα Φυτοπροστασίας και Περιβάλλοντος και Διονύσιο Περδίκη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Εργαστηρίου Γεωργικής Ζωολογίας & Εντομολογίας.

Ομιλητές θα είναι, επίσης, οι κκ  Ιωάννης Κυριακόπουλος, Διευθυντής της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, και Αντώνης Παρασκευόπουλος, Διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Foodstandard ΑΕ, κ. Στέλιος Δρυς.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας θα δοθούν αναλυτικές και εμπεριστατωμένες πληροφορίες για τη συμπτωματολογία των ασθενειών ενώ θα παρουσιασθούν τα πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα σχετικά με τους σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισής τους.

2

1