URBACT

είμαστε η εταιρεία που...

…υποστήριζει την υλοποίηση του project του Δήμου Αθηναίων “Sustainable Food in Urban Communities” στο πλαίσιο του προγράμματος  Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας URBACT II

Το έργο


O Δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο ανάληψης καινοτόμων πρωτοβουλιών για αειφόρο παραγωγή, πώληση και κατανάλωση τροφίμων τοπικής παραγωγής, συμμετέχει μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής στο πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας URBACT II. Στόχος, η βιώσιμη αστική ανάπτυξη μέσω της ανταλλαγής γνώσεων και της συνεργασίας μεταξύ των πόλεων για την εξεύρεση λύσεων σε μείζονα αστικά θέματα.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε τρεις θεματικές (Growing, Delivering, Enjoying) και στοχεύει σε:

  • ευρεία διάθεση τροφίμων με αποδοτική χρήση των πόρων των αστικών οικονομιών
  • αύξηση της ζήτησης για βιώσιμα τρόφιμα μέσω αλλαγών στη συμπεριφορά των καταναλωτών και της δημόσιας διοίκησης
  • προώθηση μικρής κλίμακας δομών στον τομέα της αστικής γεωργίας

Η foodstandard

με γνώμονα και αντίστοιχη εμπειρία στην υποστήριξη της αειφόρου παραγωγής, συμμετείχε στην πρωτοβουλία από τα αρχικά στάδια της συγγραφής της πρότασης του Δήμου Αθηναίων και συνεχίζει να υποστηρίζει την υλοποίησή της:

  • συμμετοχή στη Σύσταση Τοπικής Ομάδας Στήριξης (Τ.Ο.Σ) για την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τη σύνταξη των Τοπικών Σχεδίων Δράσης
  • συμμετοχή στα Εθνικά Σεμινάρια URBACT για τα μέλη των Τ.Ο.Σ για την ανταλλαγή εμπειριών και ιδεών, πιθανών θεμάτων και κοινών λύσεων
  • συμμετοχή στη χάραξη της στρατηγικής του Δήμου για την υλοποίηση του project
  • σειρά προτάσεων για υποστηρικτικές δράσεις όπως δημιουργία σχολικών και δημοτικών λαχανόκηπων, διοργάνωση εκδηλώσεων μαγειρικής στο κέντρο της Αθήνας κ.λπ.
  • δημιουργία ενημερωτικού και υποστηρικτικού υλικού που αξιοποιείται σε εκδηλώσεις τοπικές αλλά και ευρωπαϊκές

URBACT

We are the company that..

…serves as a technical advisor to the City of Athens for the promotion of the urban farming concept in the framework of the project “Sustainable Food In Urban Communities”, a European Regional Development Fund for “European Territorial Cooperation”. The project aims at finding effective and sustainable solutions to develop low-carbon and resource-efficient urban food systems.